Caută
  • Una cu Cealaltă

Scrânteli și crize existențiale

Cealaltă a scrântit-o. Pe ea, pe glezna ei cea dreaptă. Din cauză de ghinion și sindrom de putere nemărginită, amestecate în proporții relativ egale. Adică a călcat strâmb, iar mai apoi a continuat cu încăpățânare și zero aplecare înspre durere să-și alerge porția de zece kilometri de trei ori pe săptămână. Acum i s-a cam intros lumea pe dos fiindcă tot ce poate face este să își urce cele câteva etaje până la ușa casei. Îi ia undeva între opt și nouă minute, ceea ce în sufletul Celeilalte se simte aproape cât o veșnicie.

Din când în când, atunci când se supără mai tare, i se pare că așa arată bucăți din viața ei. Scrântite, bușite, greu de dus. Atunci devine aprigă, se războiește cu toată lumea și în primul rând cu Cel care, zice-se, a întrupat-o de la bun început.


- Auzi!, îi zice dintr-o dată Unei.

- Ei?!

- Eu cred că Ăsta o arde aiurea prin Univers.

- Cine, femeie, Dumnezeu?, se pripește Una care nu se prinde de la început despre ce e vorba.

- Da!

- Păi, să mai stea, din partea mea. N-am chef de politețuri cu El la ora asta!

E limpede că pe Una nu o impresionează starea lucrurilor sau încă se mai crede în stare de lucruri. Ceea ce nu este la fel de adevărat pentru Cealaltă.

- Trece printr-o criză existențială! Cred că o să se radă în cap!, mormăie ea încruntată.

Pe Una o bușește râsul.

- Bine, nu-i nici un deranj! O să îi zicem Chelu’ de aici încolo.


Râd amândouă imaginând acest portret de adolescent rebel și neînțeles care s-a întors cu spatele către lume, iar acum refuză să fie tras la răspundere pentru ceea ce face.

Pe undeva, Cealaltă se simte cu musca pe căciulă; ar zvârli cât colo consecințele acțiunilor ei, începând cu durerea surdă din picior și cu orele de recuperare pe care le are de parcurs. Și totuși își imaginează cumva că peste o vreme va putea alerga din nou, așa că trage aer în piept și se încumetă. Cu răbdare, un pic de teamă și multă auto-ironie.

Eu cred că dacă îi iese treaba asta se poate spune că din cînd în când Chelu’ îi face cu ochiul, în ciuda escapadelor Lui egoiste și a bâjbâielilor de rigoare.
26 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round