Caută
  • Una cu Cealaltă

Nu vă supărați, coborâți la prima?

- E o întrebare de bun simț, ce naiba!, se trezește Cealaltă rostindu-și gândul proaspăt dospit în măruntaiele trăirilor ei de dată relativ recentă și intensitate oarecum moderată.

- Care?, întreabă Una. Din vocea ei se aude că este plecată temporar cu mintea într-o altă parte, probabil la vreo felie de nisip fierbinte și semi-pustie unde și-ar dori să se proptească la vară.

- Păi, asta: „Fiți amabil, coborâți la prima?”. Ar fi mult mai corect așa. Să întrebi dinainte cam cât are de gând Unul sau Altul să călătorească alături de tine, de unde până unde stă și cam când vrea să vireze pe o altă rută. Ca să nu ne mai ciocnim atâta și să ne tot decepționăm! E de-a dreptul nepoliticos!

- Tu iar te străduiești să înțelegi ceva despre oameni și relații?!

- Încerc doar să dibuiesc un mod prin care se pot lega fluid și cu ușurătate, adică mai degrabă din dorință, decât printr-o sforțare dureroasă. Cealaltă se lasă purtată de valul ideii care i se naște odată cu vorbele pe care le rostește, așa încât continuă să explice înflăcărată: Nu pricep de ce de foarte multe ori legătura asta a dorinței nu durează, se aprinde foarte repede, iar apoi dispare de ca și cum nu ar fi fost! Așa că de aia zic, să stabilim de la început pe unde o luăm și pentru cât timp ne intersectăm, mai degrabă decât să ajungem să ne întrebăm apoi dacă ce s-a întâmplat a fost de-adevăratelea sau doar închipuire!

- Auzi, tu uneori te duci până în pânzele albe cu gândurile astea, le răsucești și le înnozi în fel și chip de nu se mai cunosc între ele!, zice Una, căutând parcă să o ia din zbor pe prietena ei și să o ducă departe de pânzele astea albe, mai aproape de imaginea nisipului pe care se ședea comod cu câteva momente în urmă.


Cealaltă rămâne serioasă. De data asta nu mai are chef de joacă. I s-a pierdut pe undeva pe drum și nu se lasă (re)găsit. Una mai caută să o îmbie cu câteva replici ghidușe, doar că nu prea îi iese; ele se rostogolesc cu un zgomot surd ca niște mingi aruncate pe un teren de tenis pustiu.Cum faci atunci când cineva la care ții ajunge să-ți alunece printre degete? Cum poți să fii în continuare prieten(ă) pentru cineva care – temporar cel puțin – a rupt prietenia cu sine?Nici Una și nici Cealaltă nu ar fi știut să dea răspuns la astfel de întrebări. Simțeau doar că momentan călătoreau într-un același vagon și că până la următoarea stație mai era ceva drum de parcurs. Poate până ajung acolo se prind și află cum stă treaba.


11 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round