Caută
  • Una cu Cealaltă

Iubirea șade ascunsă într-o glugă cu miros de turtă dulce

Dacă până acum vi s-a năzărit vreun gând năstrușnic, cum că Una ar fi (mai) înțeleaptă ca Cealaltă, atunci ar fi momentul sa îi ciufuliți un pic pletele (și, pe cale de consecință, implicațiile). Să ne uităm un pic pe gaura cheii, adică în ungherul de minte unde visarea Uneia se întâlnește cu naivitatea Celeilalte și să deslușim cu simțul văzului, dar și al umorului, felul în care aici se nasc Nălucile. Ele sunt plămădite dintr-un cu totul și cu totul alt aluat decât cel din care s-au copt Unul și cu Celălalt.

Alintată de o dimineață mai leneșă cu deficit de cafea și (ceva) exces de zburătăcire interioară, Una o înghiontește în joacă pe Cealaltă.


- Am iesit până la Mega să îmi iau ceva pentru mic dejun. Și în fața mea era un tip care și-a luat o pungă de turtă dulce și o banană, le-a pus în glugă și și-a luat zborul cu trotineta. Avea trăsături de arhitect. A fost un schimb de priviri între noi, dar s-a stins înainte de vreme.

Răspunsul vine fără prea multă cugetare:

- Ies și eu să îmi iau ceva de mic dejun. Poate se mai găsesc arhitecți la Mega.

- Fugi, deși cred că era ediție limitată!


E rândul Celeilalte să se alinte:

- De m-ar lua și pe mine cineva într-o glugă...

- Doar dacă ești din turtă dulce!

- Dar sunt! Am scorțișoară pe la tâmple!


Iată, așadar, cum s-a ivit prima Nălucă sau primul Năluc, după cum vă vine mai la îndemână să o (îl) legitimați. Tot cam așa se născocesc și altele (alții) asemenea. Uneori chiar la o zi distanță.


De data asta, i se năzare Celeilalte:

- L-am prins la semafor. Avea bicicletă galbenă și rucsac de piele întoarsă. Pun pariu că ascultă Coltrane și locuiește într-o mansardă printre acuarele.


Acum că am deconspirat fanteziile de fetiță ce sălășluiesc în chip de Ună și de Cealaltă, mai sunt două lucruri de adăugat. În șoaptă blândă și neserioasă, cât să fie antidot pentru roșeală în obraji și coborât de pleoape!


Primul este acela că visarea asta se simte de parcă ai fi tras lozul cel mare. Te învăluie, te invârte, te răsfață. Pentru o clipă, mai lungă sau mai scurtă, Lumea există pentru că tu i-ai glăsuit să fie! Se întrupează întocmai cum ai imaginat-o, nici un centimentru mai la stânga sau la mai la dreapta, nici un gram în plus sau în minus, nici măcar un decibel mai sus sau mai jos. Cum ai putea vreodată să îți refuzi acest nanoatom de fericire de-a dreptul desăvârșită?! În plus, să nu dai curs impulsului de a fărui Năluci ar însemna să nesocotești fărâma de Creator care se află tăinuită în Spiritul Uneia și al Celeilalte, al Unuia și al Celuilalt, ba chiar al Oricăruia și al Oricui!


Cel de-al doilea fir de lucru desțelenit din ghemul întâmplării de mai sus este acela că Nălucile folosesc mijloace de transport eco. Poate din pricina asta uneori li se mai pierde urma!33 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round