Caută
  • Una cu Cealaltă

Despre șosete sau tirania perechii potrivite

În lumea unde viețuiau Una și Celalaltă se vorbea necontentit despre sufletul pereche. Părea să fie un leac pentru dureri de canin, obezitate sau melancolie. Cine îl avea, trebuia să țină strâns de el, cu fiecare dinte rămas și cu fiecare gram de carne așezat pe oase.

Iar cine nu, păi apoi cine nu avea cunoaștere despre cum să dea peste acest leac, umbla de-a dreptul brambura. Ca aceia care nu știu să-și facă nodul la cravată sau care își poartă pantofii într-o singură șosetă pentru că cealaltă s-a rătăcit pe undeva și nu mai e de găsit.


Mare pacoste și încâlcită treabă!


Iar pentru descâlcirea trebii se făuriseră tot felul de grozăvenii, acolo în lumea Unei și a

Celeilalte. Puteai, de pildă, să te folosești de podul palmei stângi unde se înfiripau imagini cu multe, multe suflete. Dacă puneai arătătorul de la mâna dreaptă pe oricare dintre ele, imaginea se umfla brusc și apăreau cuvinte despre Un Suflet sau despre Altul. Aflai ce îi place să facă, unde a copilărit sau încotro vrea să o apuce. Și atunci inima începea să bată puternic, din ce în ce mai puternic. Poate că l-ai aflat, poate de data asta este chiar acela, sufletul pereche, nu-i așa?!

Pentru Una și Cealaltă tărășenia asta se lăsa din când în când cu scufundare de inimă. Pentru că nu, se părea că nu îl aflaseră pe sufletul pereche. Încă. Poate nu se pricepeau ele? Sigur le scăpa ceva! Dar până să se lămurească cu totul, așa amețite cum se găseau, se tulburau prin Apele Dorințelor de Neîmplinit.


- Hei, Una?

- Da, Cealaltă!

- Și dacă vor fi lucruri pe care nu o sa le împlinim niciodată?

- Ce fel de lucruri, Celalaltă?

- Să-i creștem pe Pui de Una și pe Fărâmă de Celalaltă, de exemplu.

- Păi, atunci o să punem lucrul ăsta și restul asemenea în șoseta nepurtată. Cea

desperecheată și rătăcită.

- Și asta înseamnă că or să rămână acolo pentru totdeauna? Că dacă le băgăm acolo nu

pot trece niciodată dincolo?!

- Nu știu...

Auzi, Cealaltă?

- Da, Una?

- Hai la somn! Ne mai gândim și mâine.

181 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round