Caută
  • Una cu Cealaltă

Dacă Una își dorește pentru Cealaltă, atunci e Hocus-Pocus!

E seară caldă cu vin roșu în Oraș și zumzet de oameni care tropotește până la marginea Lunii, de unde se întoarce cu coada între picioare pentru că acolo nu este nimeni acasă la ora asta. Se vede treaba că lunaticii s-au dus în treburile lor, iar pământenii nu au decât să pună mână de la mână – sau suflet de la suflet – ca să-și poarte între ei conversațiile, precum și aspirațiile.

Pusă pe șotii și fără să aibă habar că se aventurează pe teritoriu mlăștinos, Una o provoacă pe Cealaltă:

-Închide ochii și pune-ți o dorință!

-(e încurcată și în ochii ei se regăsește privirea celei mai mirate fete din lume) Nu pot, nu indraznesc!

-Haide, curaj!, încearcă Una să dreagă busuiocul.

-Of! Nu iese! Hai, tu prima!

-...?! Păi, cum adică?!, se topește Una în fața Celeilalte. Uf, nici eu nu prea pricep cum vine asta, să îți pui în gând ceva ce vrei tare, tare, tare!

Două perplexate șad pe caldarâm cu propria dorință suspendată undeva în eter, dar tainic legată de a-l afla pe Unul și, eventual simultan, pe Celălalt.

-Am o idee, izbucnește Cealaltă, ții tu cu dorința mea, iar eu cu a ta! Te bagi?

-Mă bag! Închide ochii!

-Gata! La trei?

-Așa! Unu, doi...trei!

Dorința, lipită strâns de speranța înfăptuirii ei, se preface în minge de foc care sare de la Una la Cealaltă! E tare greu ca doar Una sau doar Cealaltă să o țină strâns fie și câteva secunde, să îi îngăduie trecere liberă prin atrii și ventricule pentru a prinde apoi formă vie în imaginație. Motivul nu este așa mare filozofie: în rostogolirea ei nestânjenită, mingea asta atinge răni care mai ustură încă, zdrelituri a căror coajă se poate rupe ușor. Ce-i drept, așa e când te încumeți cu alți pământeni la joacă, te împiedici, mai aluneci sau îți iei fault.

De aceea, oarecum în secret, fetele au făcut un pact: până când or să le treacă juliturile, își vor găzdui Una Celeilalte (și invers) dorințele neîndrăznite și visările neîntrupate. În felul ăsta neputința uneia se curmă prin putința alteia și împreună, mai mult șontâc decat sprințar, se încumetă să mai facă un pas. Ce vă spun aici deja nu mai miroase a busuioc dres în pripă de către Una, ci a prietenie sau devotament.

Se poate ca treaba asta să pară pentru Oricine un fel de vrajă, iar pentru Oarecare mai degrabă o vrăjeală. Rămâne să vedem în timpul care se va scurge de aici înainte. Până atunci, să (le) ținem degetele încrucișate pentru noroc bun și să urlăm la Lună!


21 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round