Caută
  • Una cu Cealaltă

Cea mai norocoasă fată din lume

Cealaltă are mai mulți prieteni. Dintre ei i-a căzut cu tronc unul căruia i se zice Noroc. Să nu vă mirați de așa un nume! Poate îl știți și voi, că vine cu ceva renume.

Treaba e că el iese la joacă în fața blocului doar când primește învoire. Ceea ce nu se arată de fiecare dată a fi lucru simplu.

- Mama lui Noroc, îl lăsați pe Noroc afară la joacă?

Dacă răspunsul este da, se lasă cu voie bună, cu Un-Doi-Trei-La-Perete-Stai sau Flori-Fete-Și-Băieți. Mai, mai că ai putea să-ți dorești ca asta să nu se termine niciodată!

Atunci când pe Noroc îl strigă în casă la masă, se sparge gașca. Doar Cealaltă mai rămâne o vreme să sară coarda singură pe trotuar, trăgând din când în când cu coada ochiului spre scara blocului pe unde a șters-o Noroc.

E supărată. Îi trece prin minte că dacă ar avea aripi, ar zbura până la etajul trei, acolo unde locuiește Noroc și cu mama lui. Ar bate strașnic în geamul bucătăriei până când ar fi primită înăuntru, iar apoi ar lua-o pe ea deoparte să-i zică ceva între patru ochi. (Sau, mai degrabă, între șase ochi: Cealaltă crede că mama lui Noroc este de-a dreptul o mașteră, din acelea cu mai multe capete, unul mai urâcios ca altul!)

Ceea ce și-ar fi dorit să fie o încercare de înduplecare, alunecă necontrolat în mintea ei spre o nemulțumire mânioasă:


- Cine te crezi să îl iei așa de la joacă de fiecare dată?! Nu vezi că din pricina asta se duc toți acasă? Ești o cutră și vrei să fie toată lumea nefericită, întocmai ca și tine!

Cealaltă îți privește mirată umerii. Încă nu i-a dat nici un mugur de aripă.

Bine, fie! Hai să vedem altfel atunci, își zice ea hotărâtă.


Ocolește blocul și ajunge în spate, acolo de unde se vede fereastra de la dormitorul lui Noroc. Culege câteva pietre de pe jos și începe să le arunce cu direcție. A treia își face treaba. La geam se ivește Noroc. Îi surâde, apoi dispare brusc.

Pentru un moment, inima Celeilalte stă pe loc.

Dar se pornește iar: geamul se deschide (pentru o clipă doar!) și de acolo zboară lin un petic de hârtie. Cealaltă îl ridică iute. Citește cu gura până la urechi: „Ne vedem mâine. Vino la colț, o să îți ies în cale!”.

Pe mâine, atunci!”, se hlizește ea în gând si o pornește în pas săltat spre casă.
21 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round