Caută
  • Una cu Cealaltă

Când Una învață de la Cealaltă

Se întâmpla că erau Una lângă Cealaltă la teatru și urmăreau un spectacol lung și presărat cu abundență de senzații. În timp ce Cealaltă este atentă pe scena din fața ei, Una se pierde în scena din sufletul ei. Rememorează o conversație avută în masină și în ea se duce o luptă între o credință veche despre Sine și o perspectivă nouă care tocmai a căpătat forma unui crater pe Lună. Una a înțeles pentru prima dată în viața ei că este importantă pentru Cineva.Desigur că cei mai Mulți dintre noi ar considera acest lucru banal, însă pentru Una cântărește cât șaptemiinouăsutetreizecișicinci de stele căzătoare pe cer într-o noapte de august (26,45 stele/minut - e mult, credeți-mă pe cuvânt!)


Și totuși nu e nouă perspectiva asta, anume că Una ar fi importantă pentru Cineva. Ea a luat naștere cu puțină vreme în urmă, într-o miercuri seară, în timp ce Una cu Cealaltă sorbeau dintr-un vin sec și la propriu și la figurat. Dialogul lor nu era la fel de sec precum lichidul din pahare, era Acea discuție ce părea ca anunță o ceartă.  


- Înțeleg dacă nu vrei să faci asta pentru mine, spune Una repezită. Nu vreau să fie ca o sarcină în plus pentru tine.

- Nu, nu ai înțeles! Nu este o sarcină, este Ceva ce vreau să fac și mi-e greu pentru că mi-ar fi cu totul și de-a dreptul nou! Dar asta nu înseamnă că nu îmi vine să fac acest efort pentru tine, adaugă Cealaltă cu greutate în glas.


Efortul Celorlalți nu cade Uneia cu Ușurință. Străduința esta una cu Silința, vine la pachet cu Vinovăția, Rușinea, uneori chiar cu Umilința. De data asta e diferit.

Una o privește pe Cealaltă, iar pieptul i se înmoaie și două lacrimi izvorăsc în ridurile ce îi brăzdează ochii ca niște cozi de rândunică. Prima dată a înțeles cu capul, acum a înțeles cu inima. Una simte Recunoștință. Una e importantă pentru Cealaltă.

În penumbra sălii de teatru, fără să știe încă, Cealaltă tocmai a devenit Cineva.

34 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round