Caută
  • Una cu Cealaltă

Când se întâmplă să nu mai fie de joacă

Pe Una o doare capul. Intens, intermitent și momentan inexplicabil.

Cealaltă caută să-și treacă frica prin urechile acului și să rămână cu al ei cap pe umeri. Se revoltă: De unde a mai venit și lucrul ăsta? Să plece! Este complet nepoliticos să deranjezi pe cineva din ale sale, să-i șterpelești starea de bine și să începi să te joci de-a măgărușul cu ea! Universului ar trebui să i se scadă nota la purtare pentru treaba asta!


Până atunci, însă, întreaga povestea trezește pentru Una și pentru Cealaltă deopotrivă balaurul cu șapte capete, gândul nerostit și vorba nerostogolită prin viu grai: dacă se întâmplă ceva grav? Nu, nu, nu! Nu! Am mai zis, oare, că nu?! Nici acum, nici mâine, nici niciodată!


Se lasă cu mers la doctor. E vânzoleală, așteptare și confuzie. În cele din urmă e o rețetă și o răsuflare ușurată pentru Una și pentru Cealaltă.

Totuși, încep ele să-și dea seama acum, liniștea are termen de valabilitate nu tocmai generos. Durerea reapare. La fel și doctorii.


Iar vânzoleală, iar așteptare, iar confuzie. Una înăuntru. Cealaltă afară: oare ce va fi de data asta, cap sau pajură? Stă cuminte, s-a făcut mică pe dinăuntru, aproape că ai putea să o împachetezi și să o pui în buzunar. Dacă faci asta, vezi, închide și nasturele ca să nu scape, să nu se piardă, auzi?!


Hai că iese Una, gata! Ochii se întâlnesc, apoi și cuvintele. Totul o să fie bine. Totul este deja bine, după arată și desenul, negru prin alb, uite!

În spațiul vorbelor nerostite se mai poartă, timid, o conversație.


- Una...?

- Da.

- Niciodată! Promiți?

- Îhî... Cealaltă?

- Da...?

- Și tu?

- Și eu!


Capul se așează din nou liniștit pe pernă, iar frica și-a luat o mare piua deocamdată.
23 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round