Caută
  • Una cu Cealaltă

Antidot pentru intoxicație cu Luceferi

Una și cu Cealaltă au ceva de învățat. Împreună sau separat, simultan sau pe rând, preferabil mai devreme decât mai târziu, și anume că dacă le pică cu tronc Luceferii, atunci întregul lor sistem se dă peste cap. Să vă cartografiez un pic situația ca să știți la ce mă refer când vorbesc despre Luceferi și despre intoxicația cu astfel de prezențe cu efect de substanțe psihoactive.

Pentru asta voi recurge pe ici-colo la generalizări și câteva percepții deformate de experiența trăită. Uneori de către Una, alteori de către Cealaltă, firește. Ele, fetele, s-au înhăitat de-a lungul timpului cu diferite ființe, care mai de care cu particularitățile sale distinctive. Pe unele le-aș numi Modelatori. Sunt cele care le-ar fi putut spune în care insule vor petrece viitorul Crăciun, câți copii ar urma să crească împreună și de ce cafeaua nu se bea niciodată cu lapte de soia. Dar niciodată! Nu ar fi putut avea ezitări despre ce se face și ce nu se face, ar fi trebuit doar să caște ochii mari și să facă urechile pâlnie. La Modelator, desigur! Cu astfel de vietăți, împerecherile Uneia, dar și ale Celeilalte au avut dată de expirare instantă. Să zicem că au durat maximum trei minute și fix treisprezece secunde, ca să nu ne pierdem rigurozitatea. (Altfel, s-ar supăra Cealaltă, știu prea bine.)


Antropologic privind lucrurile, alte ființe care s-au perindat prin lumile fetelor s-au arătat mai degrabă a fi Hoinari-fără-Busolă. Ele au fost acelea care au căutat infuzie de direcție în viață, tandrețe și energie vitală. Pe toate le-au găsit, în proporții mai mari sau mai mici, în teșchereaua galbenă a Uneia sau în rucsacul cu fermoar gri al Celeilalte. S-au servit din plin pentru că fetele au dat la liber. Până când au obosit, iar povestea s-a tărăgănat către un sfârșit. Uneori a durat câțiva ani buni pentru a-i scrie epilogul.

Ființele descrise mai sus – Modelatorii și Hoinarii-fără-Busolă – sunt, după cum puteți observa, de esență cu totul și cu totul omenească. Din când în când, însă, de sufletul Uneia sau de visarea Celeilalte s-a prins câte o întrupare pogorâtă din alte (strato)sfere. Acestora le-am spus Luceferi mai ales pentru că au strălucit tare, tare, aprinzând întreg universul fetelor. Mai prozaic spus, deși voi comite acum o blasfemie întrucât în preajma acestor prezențe nu se cuvine să te exprimi banal, le-au sucit mințile. Luceferii s-au dorit a fi admirați de la distanță, ținuți cu grijă pe un piedestal, năzuiți cu nesaț pe timpul nopții și nederanjați de cum se crapă de ziuă. Și le-a izbutit. Cele două au fost vrăjite sau prostite, în mod cert îndrăgostite!

Tărășenia ar fi putut continua o eternitate. Până când Cealaltă s-a auzit bodogănind, mai întâi în mintea ei, apoi și prin preajma Uneia.


- Auzi, cred că știu care e leacul și cum să ne dezvrăjim.

Una ridică sprâncenele și așteaptă.

- Ne băgăm în seamă cu celebrități, intrăm în vorbă cu renumiți, cu cei care au minimum o mie de followeri pe Insta, cărora le explodează Facebook-ul de like-uri și care au luat în stăpânire spațiul public.

- Nu are nicio logică ce spui, aberezi! Cum să ne încumetăm noi la așa ceva?!

- Stai, stai, îți zic acum! Am calculat foarte atent, ia ascultă! Pentru că șansele de a obține orice de la o astfel de ființă tind spre minus infinit, putem să tratăm asta de la bun început ca pe o imposibilitate. Ceea ce ne dă liber la joacă. Ca atunci când poți să faci orice-oricum pentru că totul este doar... o ciornă! Risc minim. În cazul nostru, așadar, decurge că nu mai trebuie să bagăm de seamă la nimic, să fim precaute, ci doar...să ne băgăm în seamă! În felul ăsta mințile sucite înspre Luceferi se vor mișca din nou și în alte direcții.


Sprâncenele ridicate ale Uneia mai zăbovesc în această poziție preț de câteva secunde, iar apoi un zâmbet oacheș îi luminează fața. În sinea ei, Cealaltă crede că prietena ei nu ar zice nu la un astfel de experiment!34 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

© 2019 Una cu Cealalta. Proudly created with Wix.com

  • Instagram Black Round